Gå ihop och arbeta för ett bättre mående

Är ni en grupp av företag som tillsammans skulle vilja mäta hur era medarbetare mår och arbeta för ett bättre mående? Nu finns möjlighet att samla medarbetarnas upplevda mående som ett nyckeltal för en hel stad, koncern eller bransch!

Så här går det till

För oss på Howdo är det viktigaste att fler synliggör måendet. Vi tor på att om vi börjar prata om rätt nyckeltal och lyfter frågan om mående kommer fler må bättre. Att starta ett samarbete i frågan tillsammans med andra är inte svårare än de tre stegen nedan.

1. Samla er

Kanske är ni flera grupper inom en bransch som vill gå ihop? Eller så vill ni jobba tillsammans inom ett visst geografiskt område? Oavsett vilket, samla parter som tycker det verkar intressant att mäta och jobba för mående tillsammans. Vi på Howdo håller en fysisk eller digital informationsträff där vi inspirerar till hur ni kan arbeta med mående som nyckeltal.

2. Kom igång tillsammans

Några av er kommer säkert vara pepp att sätta igång! Vi hjälper nu alla medverkande företag eller grupper att registrera sig i Howdo. När ni är registrerade kommer varje ledare få en sammanställning av hur deras medarbetare mår veckovis. Det är ett värdefullt underlag för att få igång samtal och agera när någon inte mår bra. Känn er trygga – vi på Howdo kommer att ge er all information hur ni kan använda verktyget i vardagen.

3. Följ ert nyckeltal

Genom samarbetet får ni även ett anonymiserat nyckeltal för alla användare en gång per månad. Ni kommer få veta hur många som svarar och hur måendet ser ut för er stad, koncern eller bransch. Nyckeltalet kan användas för att skapa samtal eller ge underlag till beslut framåt.

Inspiration

Hela Övertorneå jobbar för ett bättre mående

Ett tiotal företag och flera avdelningar inom Övertorneå kommun har bestämt sig för att tillsammans jobba för ett bättre mående. Förutom nyttan för de enskilda ledarna och medarbetarna kommer nu en kommun för första gången få ett resultat över hur invånarna i kommunen mår- det kanske viktigaste nyckeltalet av alla?

Foto: Lisa Björk