Vad är en "god jul" för dig?

Äntligen börjar julen närma sig! En efterlängtad tid där många ser fram emot ledighet, umgänge med nära och kära, god mat och mycket firande. Julen är också en tid med många viljor och höga förväntningar. Ibland kan det nästan vara mer krävande med ledighet då man inte har rutiner på samma sätt som i vardagen, men ännu fler aktiviteter som ska planeras och en hel del ”måsten” mellan allt det roliga.

Vi på Howdo är övertygade om att du kan ge mer till andra om du själv mår bra! Därför vill vi passa på att ställa en fråga som du kan reflektera över i samband med veckofrågan; Vad innebär en god jul för dig?

Howdos hetaste mående-tips inför julen:

  • Reflektera över vad du behöver utifrån dina förutsättningar just nu. Våra behov ändras, så du kanske inte har samma förutsättningar som du hade förra året, eller året innan.
  • Reflektera kring vad vill du uppleva för att må bra under julen. Om du t.ex behöver återkoppling. Vad behöver du göra för att uppleva återkoppling?
  • Planera ledigheten efter dina behov. Lägg in de aktiviteter du behöver vid tillfällen som fungerar redan innan ledigheten börjar.
  • Om du också bara har 24 timmar i dygnet och mycket att göra, prioritera hårt och ställ dig frågan; vad är viktigt på riktigt? Är det att baka 7 sorters hemmagjorda kakor som avgörande för en god jul, eller kan jag köpa färdiga pepparkakor och lägga tiden på att äta dem tillsammans med någon jag tycker om? Alla är olika, inget rätt och fel.

Med hopp om en grön och god jul till er alla!

Author: Julie Ottesen Aronowitsch