Hur fånga upp medarbetares mående när ni har ett distribuerat team?

Den frågan ställde sig den snabbväxande e-handelsbyrån Omniarch. Det resulterade i att Omniarch tog in Howdo som samarbetspartner i arbetet med att fortsätta värna flexible-first och samtidigt på ett användarvänligt sätt fånga upp varje medarbetares förmåga att balansera sina egna resurser i relation till arbetsbördan.

Så här beskriver Josefin Angelöv, HR Manager hos Omniarch, utmaningen med att värna inte bara valfriheten som kommer med flexible-first utan också varje medarbetares mående:

– Omniarchs framgångsrika modell med ett delvis distribuerat team gör att vi har ett stort ansvar i att värna våra medarbetares mående. Vissa åker in till kontoret någon gång i veckan, en del reser för att träffa kunder och en del har valt att fullt ut arbeta hemifrån. Vi ser goda möjligheter att tillsammans med Howdos verktyg kunna verka förebyggande och fånga upp medarbetare som behöver stöd. Våra medarbetare är det viktigaste vi har och det är helt avgörande för vår verksamhet att de mår bra och på så sätt kan prestera väl på arbetet.

Läs mer här Flexible-First ställer höga krav på arbetsgivare: Omniarch inleder samarbete med Howdo för mätning av medarbetarnas mående | Omniarch AB (mynewsdesk.com)

Author: Julie Ottesen Aronowitsch