Att må bra. Det börjar med dig själv

Vi vet att människor i dagens samhälle mår allt sämre. Vi har ett högt tempo, blir ständigt pepprade med information, rör oss mindre, har höga mål och krav på oss själva och mindre tid till att ”bara vara”. Detta är inget nytt. Vi vet om det. Ändå gör vi inte tillräckligt mycket åt det. Det kan bero på många saker. Att jobbet förväntar det av oss eller att vi har byggt upp ett samhälle som fungerar på det sättet. Vad vet vi!   

Det vi å andra sidan vet, är att bara du kan ta beslut över dig själv. Bara du kan lyssna till din kropp och vad den signalerar. Stress kan se olika ut för olika personer. Vissa får problem med sömn, får huvudvärk eller ont i magen. Andra tappar förmågan att tänka klart, se helheter, känna glädje. Alla kroppar signalerar stress eller obalans på olika sätt. Hur kommunicerar din kropp? Lyssnar du på den?  

Tempot i vårt samhälle är högt. Ofta tenderar vi att ha mycket fokus utåt, på andra personer. Vi fokuserar på vad andra gör, hur andra mår, vad andra tycker och tänker. Vi rör oss snabbt, ska hinna med mycket, springa på alla bollar. Tänk om vi kunde lägga åtminstone en bråkdel av den tiden på oss själva. Reflektera kring hur jag mår, vad jag har lust att göra, vad jag behöver. Och ännu bättre, tänk om vi faktiskt tog oss själva på så stort allvar att vi lyssnade på kroppen och agerade därefter.  

Det är därför vi har startat Howdo. För att hjälpa människor att reflektera över sitt eget mående och skapa bra förutsättningar för sin egen hälsa. Som ledare får du kontinuerligt se hur dina medarbetare mår och möjlighet att hjälpa till om det behövs. 

Vill du läsa mer om hur Howdo fungerar i praktiken? Klicka här

Author: Julie Ottesen Aronowitsch